05.01.2012.

Tečaj i seminar topgrafskog snimanja speleoloških objekata

Od 10. do 12. veljače u prostorijama Speleo kuće u selu Vodice u općini Lanišće održat će se tečaj te seminar topografskog snimanja speleoloških objekata. Seminar organizira Hrvatski speleološki savez.

Tečaj snimanja speleoloških objekata namijenjen je članovima speleoloških klubova, društava i odsjeka, a za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje o topografskom snimanju, dovoljno je poznavanje vještine horizontalnog i vertikalnog kretanja po speleološkim objektima.
Seminar je pak namijenjen speleolozima koji dobro vladaju tehnikom topografskog snimanja speleoloških objekata te žele naučiti ili usavršiti znanje i vještine digitalne obrade podataka te izrade speleološkog nacrta uz korištenje grafičkog softvera.
Znanstveno edukativni centar "Speleo kuća" nalazi se u bivšoj školskoj zgradi u Vodicama čija je obnova u sklopu projekta KUP sufinancirana novcem iz EU.
Zamišljeno je da Speleo kuća funkcionira kao centar znanstvenih i edukativnih sadržaja te je ovo tek prvi u nizu takvih događanja.

Vše detalja možete pročitati na službenom letku, a fotogaleriju Speleo kuće možete pogledati ovdje.